Μας ελάτε σε επαφή με
sarah

Τηλεφωνικό νούμερο : 18823215281

WhatsApp : +8618823215281

Ποιοι είναι μερικοί τρόποι να μετρηθεί ο κορεσμός οξυγόνου;

December 22, 2022

Οι μέθοδοι τον κορεσμό οξυγόνου περιλαμβάνουν:

Oximeter σφυγμού

Δοκιμή αερίου αίματος

Oximeter σφυγμού

 

 

Τι είναι ένα oximeter σφυγμού;

Το οξυγόνο φέρεται στα ανθρώπινα κόκκινα κύτταρα αίματος από ένα μόριο αποκαλούμενο αιμογλοβίνη. Το oximeter σφυγμού μετρά το ποσό οξυγόνου που φέρεται από την αιμογλοβίνη στο αίμα. Αυτό καλείται κορεσμό οξυγόνου και είναι ένα ποσοστό (από τα 100). Είναι μια απλή, ανώδυνη δοκιμή που μετριέται συνήθως χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα αίμα-οξυγόνου που τοποθετείται στην άκρη του δάχτυλού σας ή στο earlobe σας. Παραδείγματος χάριν, η Yumi ιατρική παρέχει τον έλεγχο οξυγόνου αίματος συνδετήρων δάχτυλων, μαλακός έλεγχος οξυγόνου αίματος μανικιών δάχτυλων, έλεγχος οξυγόνου αίματος συνδετήρων αυτιών, μίας χρήσης έλεγχος οξυγόνου αίματος.

 

 

Ποια είναι η χρήση του oximeter σφυγμού;

Οι άνθρωποι με την ασθένεια πνευμόνων μπορούν να έχουν χαμηλότερο από τα κανονικά επίπεδα οξυγόνου αίματος, έτσι ένα oximeter σφυγμού μπορεί να βοηθήσει να εντοπίσει εάν υπάρχει ένα πρόβλημα.

 

Πιό χαλασμένο οι πνεύμονές σας είναι, ο πιθανότερος εσείς πρόκειται να έχε τα προβλήματα οξυγόνου. Τα oximeters σφυγμού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να μετρήσουν πόσο άσχημα οι πνεύμονες ενός προσώπου έχουν επηρεαστεί.

 

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει τα επίπεδα οξυγόνου σας για μια χρονική περίοδο, όπως κατά τη διάρκεια της άσκησης όπως το περπάτημα ή ενώ κοιμισμένα.

 

 

 

Πώς να προετοιμαστεί για τη δοκιμή oximeter σφυγμού;

Η στιλβωτική ουσία καρφιών ή τα πλαστά καρφιά μπορεί να εμποδίσει το φως και να έχει επιπτώσεις στα αποτελέσματα ανάγνωσης. Επομένως, είναι απαραίτητο να καθαριστούν τα καρφιά σας κατά το λήψη των μετρήσεων προκειμένου να επιτευχθούν τα ακριβή αποτελέσματα.

 

Τα oximetry αποτελέσματα σφυγμού μπορούν να επηρεαστούν από τις ιατρικές καταστάσεις συμπεριλαμβανομένης της αναιμίας και του συνδρόμου Raynaud.

 

Η αρχή εργασίας του oximeter σφυγμού

 

Ένα oximeter σφυγμού μετρά πόσο φως απορροφάται στο αίμα σας. Αυτό μας λέει πόσο οξυγόνο είναι στο αίμα μας.

 

Το oximeter σφυγμού εκπέμπει δύο ακτίνες του φωτός μέσω της άκρης δάχτυλών σας ή earlobe: κόκκινος και υπέρυθρος.

 

Το αίμα με πολύ οξυγόνο απορροφά περισσότερο υπέρυθρο φως και αφήνει περισσότερο κόκκινο φως κατευθείαν.

 

Το αίμα χωρίς αρκετό οξυγόνο απορροφά περισσότερο κόκκινο φως και αφήνει περισσότερο υπέρυθρο φως κατευθείαν.

 

Εάν τα κύτταρα αίματος δεν έχουν αρκετό οξυγόνο, εμφανίζονται πιό μπλε.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Ποιοι είναι μερικοί τρόποι να μετρηθεί ο κορεσμός οξυγόνου;  0

Μπορεί μια δοκιμή oximeter σφυγμού να εκτελεσθεί στο σπίτι;

 

Το φορητό oximeter συνδετήρων δάχτυλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μόνος-εξετάσει στο σπίτι. Στην εποχή μετα-COVID-19, η εσωτερική αγορά oximeter καρφιών είναι στη πλήρη δράση και έχει γίνει πρέπει-έχει το προϊόν για τις οικογένειες. Το oximeter σφιγκτηρών δάχτυλων που παράγεται πλεονεκτήματα κάτω από τη επίβλεψη του προσεύχομαι-MED έχει πολλά: 4 κύριες παράμετροι, οθόνη OLED, γρήγορη μέτρηση της αξίας 5S, λειτουργία αντι-κινήσεων, άνετη για να φορέσει, υψηλή - ποιότητα και χαμηλή τιμή. Παρακαλώ ελάτε σε επαφή με τις πωλήσεις μας αντιπροσωπευτικές για τις διαβουλεύσεις και την αγορά.

 

Τι γίνεται με τη μέτρηση οδηγεί;

 

Η επίδειξη oximeter επιδεικνύει το ποσοστό του οξυγόνου στο αίμα. Για τους υγιείς ανθρώπους, τα κανονικά επίπεδα κορεσμού οξυγόνου είναι περίπου 95-100%.

Εάν τα επίπεδα οξυγόνου μειώνονται κάτω από αυτό, δείχνει τα προβλήματα πνευμόνων. Οι άνθρωποι με τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου μπορεί να χρειαστούν το πρόσθετο οξυγόνο ή άλλη επεξεργασία. Ο επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψής σας θα συζητήσει αυτό με σας.

Οι τρέχουσες οδηγίες συστήνουν ότι οι άνθρωποι με έναν στηργμένος σταθερό κορεσμό οξυγόνου 92% ή λιγότεροι πρέπει να αναφερθούν για μια αξιολόγηση του αερίου αίματος για να καθορίσουν εάν η θεραπεία οξυγόνου είναι κατάλληλη.

 

Μια αλλαγή στα επίπεδα οξυγόνου θα μπορούσε να σημάνει ότι οι πνεύμονές σας είναι στη χειρότερη μορφή.

 

Για τους ασθενείς με την πνευμονία και τα παιδιά με τα προβλήματα πνευμόνων, οι βοήθειες κορεσμού οξυγόνου καθορίζουν την ανάγκη για την εισαγωγή σε νοσοκομείο.

 

 

 

Αυτό που συμβαίνει εάν οι δοκιμές παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου;

 

Εάν τα αποτελέσματα ελέγχου παρουσιάζουν χαμηλό κορεσμό οξυγόνου, ο ασθενής πρέπει να αρχίσει τη θεραπεία οξυγόνου, και μετά από τη θεραπεία οξυγόνου, ο κορεσμός οξυγόνου αίματος ελέγχεται πάλι για να δει εάν είναι κανονικό.