Μας ελάτε σε επαφή με
sarah

Τηλεφωνικό νούμερο : 18823215281

WhatsApp : +8618823215281

Νόμιζα ότι το ΗΚΓ ήταν ξαπλωμένο; Γιατί οι άνθρωποι κάνουν δοκιμές ΗΚΓ σε διαδρόμους και ποδήλατα;

December 5, 2022

Ηλεκτροκαρδιογράφημα όλοι είναι εξοικειωμένοι, τα χέρια και τα πόδια στον σφιγκτήρα, το στήθος που συνδέεται με ηλεκτρόδια, ξαπλωμένος ίσος νοσηλευτής δοκιμή μπορεί να είναι.Αυτό είναι ένα παραδοσιακό στατικό ηλεκτροκαρδιογράφημα, αλλά υπάρχουν επίσης εξετάσεις που απαιτούν από εσάς να τρέχετε σε διάδρομο ή να κάνετε ποδήλατο για να μετρήσετε το ηλεκτροκαρδιογράφημα.Γιατί να το κάνεις αυτό?Οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο πρέπει να γνωρίζουν.

心电图

Ekg σε διάδρομο και περιστρεφόμενο ποδήλατο

Υπάρχουν πολλά είδη ηλεκτροκαρδιογραφημάτων.Υπάρχουν ηλεκτροκαρδιογραφήματα ηρεμίας κατά τη διάρκεια της φυσικής εξέτασης ρουτίνας, και υπάρχουν επίσης ηλεκτροκαρδιογραφήματα κατά τη διάρκεια της άσκησης.Αυτό είναι το stress test άσκησης.Το ECGexercisetest (δοκιμή άσκησης) είναι ένα τεστ άσκησης για την αύξηση του καρδιακού φορτίου μέσω της άσκησης και για την αύξηση της κατανάλωσης οξυγόνου του καρδιακού μυός.Χρησιμοποιείται συνήθως στη διάγνωση, τη διαφορική διάγνωση και την προγνωστική αξιολόγηση της στεφανιαίας νόσου και άλλων παθήσεων.

 

Γιατί αυτή η μέθοδος εξέτασης πρέπει να πραγματοποιείται σε κατάσταση άσκησης;Ποιες ασθένειες μπορούν να εντοπιστούν;Ποιες είναι οι προφυλάξεις;Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

心电图机

Γιατί δεν μπορεί να γίνει το ΗΚΓ αθόρυβα;

 

Πολλά καρδιακά προβλήματα δεν συμβαίνουν όταν οι ασθενείς είναι συναισθηματικά σταθεροί και ήσυχοι.Επειδή οι ανάγκες του σώματος για αίμα δεν είναι υψηλές σε κατάσταση ηρεμίας, ακόμη και η στεφανιαία νόσος είναι δύσκολο να αναπτύξει συμπτώματα ισχαιμίας του μυοκαρδίου, όπως πόνο στο στήθος.Επομένως, ο διάδρομος και το ποδήλατο μπορούν να αυξήσουν το φορτίο της καρδιάς και να αυξήσουν την κατανάλωση οξυγόνου του μυοκαρδίου, με αποτέλεσμα την κατάσταση ισχαιμίας του μυοκαρδίου.Η ικανότητα παροχής αίματος της καρδιάς μπορεί να κριθεί διεξοδικά σύμφωνα με την ποσότητα άσκησης, τις κλινικές εκδηλώσεις, την αιμοδυναμική και τις απαντήσεις του ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

 

Ποιος χρειάζεται ένα τεστ αντοχής στην άσκηση;

 

▲ Άτομα με πόνο στο στήθος

Σε άτομα που δεν είναι σίγουροι για την αιτία του πόνου στο στήθος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεστ άσκησης για να αποκλειστεί εάν ο πόνος στο στήθος προκαλείται από στεφανιαία νόσο.

 

▲ Ομάδες υψηλού κινδύνου στεφανιαίας νόσου

Επειδή τα άτομα υψηλού κινδύνου για στεφανιαία νόσο μπορεί να έχουν κρυφή στεφανιαία νόσο, το τεστ φόρτισης άσκησης είναι μία από τις αποτελεσματικές μεθόδους για να βοηθήσει τη διάγνωση.

 

▲ Πληθυσμός αρρυθμίας

Το τεστ άσκησης είναι μια μέθοδος εξέτασης της παρακολούθησης του ΗΚΓ ολόκληρου του μαθήματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της αρρυθμίας.

 

▲ Ασθενείς μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου

Οι δοκιμασίες άσκησης σε ασθενείς μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου μπορούν να αξιολογηθούν ως εξής:

 

1. Διαστρωμάτωση κινδύνου και εκτίμηση της πρόγνωσης των ασθενών.

2. Απόθεμα καρδιακής λειτουργίας του όγκου άσκησης των ασθενών μετά την έξοδο, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών εργασιών και της αξιολόγησης του φόρτου εργασίας, καθώς και η αξιολόγηση της άσκησης ως συνολική μείωση του καρδιακού κινδύνου και της καρδιακής αποκατάστασης.

3. Αξιολογήστε την επάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής του ασθενούς και την ανάγκη για πρόσθετα διαγνωστικά ή θεραπευτικά μέτρα.

动态心电图检测

Είναι ακριβός ο έλεγχος;

Το κόστος του τεστ άσκησης είναι γενικά μεταξύ 150 και 300 γιουάν, η τιμή είναι μέτρια, αλλά η συγκεκριμένη τιμή και η αποζημίωση θα πρέπει να βασίζονται στη συγκεκριμένη πολιτική του νοσοκομείου όπου βρίσκεται ο ασθενής.

Αντενδείξεις και συστάσεις για τεστ άσκησης

Σημειώστε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κατάλληλοι για τη δοκιμή του διαδρόμου.Δεν θα πρέπει να εκτελείται δοκιμή σε διάδρομο άσκησης εάν:

 

1. Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

2. Ασθενείς με σοβαρή αρτηριακή στένωση.

3, οξεία μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα?

4. Ασταθής στηθάγχη υψηλού κινδύνου.

5. Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

6. Σοβαρή αρρυθμία.

7. Σοβαρή υπέρταση, αρτηριακή πίεση ≥160/90mmHg.

8. Ασθενείς με ηλεκτρολυτική διαταραχή.

9. Οι ψυχικές και σωματικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άσκηση.

10. Κάθε είδους οξείες μολυσματικές ασθένειες και φαρμακευτικές δηλητηριάσεις.

 

Μπορεί να φανεί ότι παρόλο που το τεστ άσκησης μπορεί να ανιχνεύσει και να αξιολογήσει τη στεφανιαία νόσο και να παρακολουθεί και να καταγράφει ΗΚΓ, δεν είναι κατάλληλο για όλους τους ασθενείς και το τεστ άσκησης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλές ειδικές περιπτώσεις και σε ορισμένους ασθενείς.Επομένως, για τη δική τους ανάγκη να κάνουν τεστ άσκησης, πρέπει να ακολουθούν τη γνώμη του γιατρού, υπό την καθοδήγηση του γιατρού για δική τους σχετική εξέταση, καθώς και έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

心电检测仪