Μας ελάτε σε επαφή με
sarah

Τηλεφωνικό νούμερο : 18823215281

WhatsApp : +8618823215281

Πώς μια μικρή συσκευή κάλεσε ένας σφυγμός Oximeter μετρά τα επίπεδα οξυγόνου αίματος

December 19, 2022

Ένα oximeter σφυγμού είναι μια μικρή συσκευή που μπορεί να μετρήσει τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα σας.

Ο σφυγμός oximetry είναι χρήσιμος για τους ανθρώπους με το χρόνιο πνεύμονα ή οι όροι καρδιών, που πρέπει να ελέγξουν πόσο καλά οξυγόνο στέλνονται από την καρδιά και τους πνεύμονες έξω στα πιό απώτατα μέρη του σώματος.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα oximeter σφυγμού, θα ψαλιδίσετε τη συσκευή στο toe σας, δάχτυλο, ή earlobe — εδώ είναι να χρησιμοποιήσει το κατάλληλα έτσι μπορείτε να πάρετε μια ακριβή ανάγνωση.

Ένα oximeter σφυγμού είναι μια μικρή συσκευή που ψαλιδίζει χαρακτηριστικά προς το δάχτυλό σας, toe, ή earlobe για να μετρήσει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

 

Ο σφυγμός oximetry είναι ένας γρήγορος και ένας εύκολος τρόπος να καθοριστεί πόσο καλά το οξυγόνο στέλνεται από την καρδιά και τους πνεύμονες έξω στα πιό απώτατα μέρη του σώματος, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να καθορίσει εάν η καρδιά και οι πνεύμονές σας λειτουργούν κατάλληλα.

 

Τα oximeters σφυγμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετρήσουν τα προειδοποιητικά σημάδια για τους χρόνιους όρους πνευμόνων ή καρδιών, και μπορούν να βοηθήσουν να καθορίσουν εάν πρέπει να επιδιώξετε τη ιατρική παρακολούθηση για το coronavirus.

 

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτά που ακριβώς μέτρα ενός σφυγμού oximeter, πώς λειτουργεί, και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατάλληλα.

 

Τι ένα oximeter σφυγμού μετρά;

Ένα oximeter σφυγμού μετρά τον κορεσμό οξυγόνου του αίματός σας. Ουσιαστικά, αυτό το ποσοστό είναι ένας υπολογισμός πόσου οξυγόνου είναι στο αίμα, με 100% “πλήρως που διαποτίζονται” και το βέλτιστο επίπεδο.

 

Και ενώ αυτό το απλό μη καταπατητικό ιατρικό εργαλείο είναι διαθέσιμο πέρα από το μετρητή σε πολλά φαρμακεία, δεν είναι απαραίτητο για τους περισσότερους ανθρώπους.

 

 

Εκείνοι με τους όρους πνευμόνων ή καρδιών — όπως η χρόνια παρεμποδιστική πνευμονική πάθηση (COPD) ή η συγκοπή καρδιάς — μπορέστε να οριστείτε τη θεραπεία εγχώριου οξυγόνου από το γιατρό τους, λέει Rizzo, και ένα oximeter σφυγμού μπορεί να τους βοηθήσει για να ελέγξει εάν η χρήση του οξυγόνου στο σπίτι βελτιώνει τον όρο τους ή όχι.

 

Τα oximeters σφυγμού έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης για να δείξουν τις βαριές περιπτώσεις covid-19. Αυτός είναι επειδή το coronavirus μπορεί να προκαλέσει μια μείωση στα επίπεδα οξυγόνου αίματος — αν και εάν αυτό εμφανιστεί, είναι πιθανό ότι θα αναγνωρίσετε άλλα συμπτώματα πρίν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα oximeter σφυγμού.

 

Στην πραγματικότητα, Rizzo λέει ότι ο κορεσμός οξυγόνου δεν είναι από μόνο του συχνά ο καλύτερος δείκτης των ιατρικών καταστάσεων, και άλλα συμπτώματα είναι εξίσου σημαντικά να πουν στο γιατρό σας.

 

Άλλα προειδοποιητικά σημάδια των χαμηλών επιπέδων οξυγόνου αίματος μπορούν να περιλάβουν:

 

Αυξανόμενο ποσοστό καρδιών

αυξανόμενο ποσοστό αναπνοής

Αίσθημα της συντομίας της αναπνοής ή να λαχανιάσει για τον αέρα

Ανικανότητα να γίνει μια δραστηριότητα που κάνατε πριν χωρίς να ξεπεράσετε την αναπνοή

 

Πώς να διαβάσει ένα oximeter σφυγμού

Σύμφωνα με το cWho, μια ανάγνωση 95% σε 100% στο oximeter σφυγμού θεωρείται υγιής και δεν είναι ένας λόγος ανησυχίας.

 

Εάν δεν έχετε καμία ελλοχεύουσα ιατρική κατάσταση, τα επίπεδά σας πρέπει γενικά να είναι σε 95 ή υψηλότερος. Αλλά για τους ανθρώπους με τους χρόνιους όρους, είναι σημαντικό να μιλήσει με το γιατρό σας για αυτό που η κατάλληλη ανάγνωση πρέπει να είναι για σας, και όταν πρέπει να επιδιώξετε τη ιατρική παρακολούθηση.

 

Για την αναφορά, τα χαμηλότερα επίπεδα κορεσμού οξυγόνου αίματος μπορούν να δείξουν:

 

Παρεμποδισμένοι εναέριοι διάδρομοι

Αναπνοή δυσκολίας

Μόλυνση πνευμόνων

Φτωχή κυκλοφορία αίματος

Παρέμβαση φαρμάκων από την αναισθησία, τις μυοχαλαρωτικές ουσίες μυών, ή την αναφυλαξία

Επιπλέον, εάν οι πτώσεις ανάγνωσης oximeter σφυγμού σας κατά τη διάρκεια της άσκησης, Rizzo λένε μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός ελλοχεύοντος όρου πνευμόνων ή καρδιών και πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας.